“In de zes jaar dat ik, Annemiek, bij Voorheen met Matthijs speel heb ik op heel wat locaties gestaan in Amersfoort. De Instee, Ervarea, de War, poppentheater Toermalijn en zelf in de Verkeerstuin… maar nog nooit speelde ik in de Vlindertuin van het Soesterkwartier. En nog nooit speelde ik samen met een klarinetensemble. Zondag 10 september was dit allemaal wel het geval. We mochten meedoen met het klarinetensemble Wilskracht, hoe gaaf is dat? We mochten niet alleen scènes tussen hun nummers doorspelen, we mochten zelf meespelen. Ik op een echte klarinet, ik voelde mij zo stoer. Oké, we speelden niet echt mee, het was meer een soort van playbacken. Maar het leek wel heel echt. Ik kreeg na afloop zelf de opmerking dat het zo knap was dat ik soms speelde zonder het bladmuziek te lezen, deze man dacht dat ik echt speelde.

Tussen de muziekstukken door speelde we scènes. Ik had een monoloog over hoe ik bij het ensemble ben gekomen en stoorde Peter met appjes, die dit op zijn beurt erg irritant vond. Maar wat wil je, Peter was de beste van ons allemaal, ik wilde alles van hem weten. Joy speelde dat ze getrouwd was met Ad, Ad die liever mondharmonica speelde, een heel bijzonder huwelijk dat was het. Hans legde het hele ensemble stil omdat hij te laat had ingezet, Nicole probeerde dirigent Anne van haar plek te verdrijven en Simon met zijn bekkens.  Ja, Simon miste vaak net  zijn moment, tot hij op het laatst door een kindje uit het publiek geholpen werd, toen pakte hij zijn moment; BENG!”

Voorheen met Matthijs speelt improvisatietheater op vele manieren. Hou ons in de gaten via facebook, dan ben je op de hoogte van waar en wanneer we optreden. Heb je zelf ook improvisatie ervaring en zou je graag meespelen. Stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en kom auditeren. Ook kun je ons uitnodigen voor een voorstelling of evenement.
Hopelijk tot ziens. Hartelijke groet Annemiek