Folkert

Naam?

Folkert

Wanneer ben je begonnen bij Voorheen met Matthijs?

In juni 2014

Welke rol speel je graag?

Het lulletje rozewater gaat me altijd goed af, maar ik beleef zelf het meeste plezier aan de wat donkerder personages, de types waar een steekje los zit.

Wat vind je leuk aan Voorheen met Matthijs?

Het leuke aan Voorheen met Matthijs is dat we met zijn allen steeds op zoek gaan naar iets nieuws. We blijven nooit hangen in wat we kunnen, maar gaan op zoek naar wat we nog niet kunnen. Wat we eng vinden, wat net buiten ons bereik ligt. Daarom maken we allemaal continue fouten; de eerste scene van de avond is het vaak net niet, maar is wel de basis waarop de rest van de spelers voort kan bouwen. Dat maakt dat het spelen van de eerste scene een dankbare, maar vaak ook frustrerende opdracht. Het hangt van de avond af of je dat op je wilt nemen, of dat je heerlijk wilt leunen op wat je medespelers alvast verkend hebben, zodat jij daar van kan leren.

Wat zou je altijd nog eens willen spelen?

Ik wil heel graag een lange vorm zoals Nachtgasten spelen. Bij Nachtgasten krijg je als speler ongelofelijk veel informatie, en een deel is geheim voor je tegenspelers. Je tegenspelers hebben ook hun eigen geheimen. Dat betekent dat je heel veel input hebt voor mooi spel, mits je voortdurend alert bent op wat je van je tegenspelers krijgt. Dat is zo veel, dat de opdracht bijna onmogelijk is. Ik vind het een prachtige uitdaging om er dan toch een mooie voorstelling van te maken.