Helahola

Ik ben Simon en ben in de zomer van 2016 in het warme bad van Voorheen met Matthijs gestapt. De afgelopen 15 jaar heb ik, met hier en daar een pauze, eerst kindertheater en later theatersport gedaan. 

 

Welke rol speel je graag?

Ik speel graag rollen waarin ik mn mond kan houden. 

...

Het lukt me meestal veel beter om vanuit fysiek spel in een rol te landen dan vanuit taal, en dat doe ik dan ook graag. Ik onderzoek met veel plezier wat er werkt en wat niet. Hoe je de vonk over kan laten springen, hoe ik geloofwaardig blijf zonder op de vlakte of dicht bij mezelf te blijven.

En het grootste plezier zit 'm misschien niet eens in het spelen zelf, maar de ontwikkeling die we als spelers doormaken. Na iedere training en voorstelling ben ik zelf en zijn we samen weer wat verder gegroeid.

 

Wat vindt jij het leuke van improviseren?

Het heerlijke van theater spelen is voor mij de ogenschijnlijke tegenstelling dat je volledig jezelf kunt zijn door in de huid van iemand anders te kruipen. Bij impro moet je met de billen bloot: het spel ontstaat waar je bij staat en het enige instrument dat je hebt ben je zelf. Elke nieuwe zin of beweging is een verassing, dat maakt impro zo spannend.